Vader en zoon gewond na voetbalgeweld bij duiveltjes

Tijdens een jeugdvoetbalmatch tussen de duiveltjes van Gravelo en Zepperen ging het er zaterdag ongemeen agressief aan toe. Een opa vloog op het veld en trapte een achtjarig spelertje omver. De vader van het jongetje raakte in de clinch met andere volwassenen. De vader en het jongetje, Jarne en Luc Odeurs, raakten gewond.

pirombouts

Op het veld van RDK Gravelo in Mielen-Boven-Aalst (Gingelom) kwamen de duiveltjes van VK Zepperen zaterdag voor een sportief voetbalduel. Enkele achtjarigen zitten samen in de klas en ze hadden elkaar al uitgedaagd. In enkele minuten was het al 3-0 voor Gravelo.

Toen Jarne Odeurs een tegenspeler tackelde, stak hij onbewust de lont in het kruitvat. De opa van het getackelde jongetje vloog op het terrein en trapte naar Jarne. Daarop rende de papa van Jarne, Luc Odeurs, naar de opa. Trainers probeerden de vechtende volwassenen tot bedaren te brengen.

Sleutelbeenbreuk

Luc Odeurs liep een sleutelbeenbreuk op. “Drie weken lang kan ik niet gaan werken. Mijn zoontje heeft inwendige kneuzingen, maar hij is vooral psychisch aangedaan. Maandag zit hij weer in de klas met de voetballertjes van Zepperen, de tegenpartij”, zegt Luc Odeurs.

Odeurs is zelf leerkracht en hij trainde vorig seizoen een voetbalploeg van Zepperen. Daar werd een einde gemaakt aan de samenwerking. Wellicht zijn allerhande frustraties bij supporterende familieleden zaterdag geëscaleerd. De auto van Luc Odeurs was na de match ook bekrast. Wie dat deed, is onduidelijk.

De voetballertjes zijn de dupe van het voetbalgeweld. Ze begrijpen niet dat mensen zoals leerkrachten, ex-trainers, grootvaders en ouders zo tekeer kunnen gaan voor een tackle. Voetbalclub RDK Gravelo heeft een verslag opgesteld voor de voetbalbond. Luc Odeurs heeft een klacht ingediend bij de politie voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Marij WYERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer