Indrukwekkende Tom Boonen wint Parijs-Roubaix

Tom Boonen heeft de 106e editie van Parijs-Roubaix gewonnen. In een sprint met drie won de Bom van Balen voor de Zwitser Fabian Cancellara en de Italiaan Allesandro Ballan.

pirombouts

Drie vluchters, waaronder onze landgenoot Jan Kuyckx, pakten uit met een lange vlucht in een supersnelle Parijs-Roubaix. De koers brak open vlak voor het beruchte Bos van Arenberg. Schaduwfavorieten Flecha en Pozzato gingen tegen de grond en moesten alles uit de kast halen om terug tot bij de groep der favorieten te geraken.

Kopgroep van acht

Team High Road voerde de forcing in het peloton, maar kopman George Hincapie reed lek vlak voor de schifting vooraan gevoerd werd. Er vormde zich een kopgroep van acht: 2 Quick.Steprenners (Boonen en Devolder), 2 Silence-Lotto's (Hoste en Vansummeren), 2 man van CSC (O'Grady en Cancellara) en enkelingen Ballan en Maaskant.

Boonen versnelde op 35 kilometer van de streep, enkel Cancellara en Ballan konden volgen. De achtervolgers waren geslagen. Het trio reed samen naar de streep, waar Boonen op de piste in Roubaix een machtige spurt uit zijn benen knalde. Cancellara werd op vijf lengtes tweede, Ballan derde.

Het is de tweede keer dat Tom Boonen de Helleklassieker op zijn naam schrijft. Op de erelijst volgt Boonen de Australiër Stuart O'Grady op.

Uitslag: 1. T. Boonen 2. F. Cancellara (Zwi) 3. A. Ballan (Ita) 4. M. Maaskant (Ned) 5. S. O'Grady (Aus) 6. L. Hoste 7. S. Devolder 8. J. Vansummeren 9. G. Hincapie (VSt) 10. F. Baldato (Ita)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer