Club wint derby van Cercle met kleinste verschil

Club Brugge heeft de derby tegen Cercle Brugge gewonnen. Zo mag Cercle zo goed als zeker een kruis maken over het behalen van de derde plek en is Club bijna zeker van Europees voetbal.

pirombouts

BR>

Club startte het best aan de wedstrijd en kreeg kansjes via Salou en Sterchele. Cercle loerde op de counter en kreeg een grote kans via De Smet, maar Stijnen hield de nul op het bord.

De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs, maar ging wel aardig op en neer. Sterchele stuitte op Dantschotter, Snelders besloot in het zijnet. 0-0 bij de rust.

Paal

Meteen na rust een poging van Boi, maar de verdediging van Club maakte er korte metten mee. Aan de overkant stuitte Geraerts op de paal. "Dat kan ik ook", dacht De Smet: een prachtschot waarop Stijnen kansloos was, belandde ook op het doelhout.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel iets na het uur na een vrijschop van Leko. Sterchele kopte de 1-0 tegen de touwen, zijn elfde goal dit seizoen. Cercle probeerde nog en Obidia kreeg dé kans op de gelijkmaker, maar Stijnen pakte de drie punten voor Club.

Scheidsrechter: Gumienny. Club Brugge: Stijnen, Priske, Alcaraz, Valgaeren, Klukowski, Simaeys, Blondel (80' Englebert), Geraerts, Leko, Salou (85' Sonck), Sterchele (88' Capon). Cercle Brugge: Dantschotter, Portier, Boi, Viane (66' Vandenbussche), Nyoni (46' Van Mol), Hasi, Serebrennikov, Sergeant, Gombami, De Smet, Snelders (80' Tarumbwa). Doelpunt: 63' Sterchele 1-0. Gele kaarten: Serebrennikov, Klukowski, Simaeys, De Smet, Gombani, Blondel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer