"Geen BTW op bouwgronden zonder compensaties"

Bart Somers (Open-VLD) verklaarde zondagochtend in De Zevende Dag dat de invoering van BTW op bouwgronden niet op kap van Vlamingen opgelost mag worden.

wverhaert

"De BTW-maatregel gaat niet meer kosten voor bouwers", aldus Somers. "Open-VLD keurt de maatregel niet goed als er geen duidelijke en sluitende compensaties komen voor Vlamingen."

Wouter Beke, interim-voorzitter van CD&V, zei dat "het budgettaire aspect niet van belang" is en noemde de manier waarop het probleem wordt aangepakt "een voorbeeld van goed bestuur". Beke stelde eveneens dat de begroting permanent aanvuld moet worden. "Er moet gezaaid worden naar de zak."

Ook Somers is bezorgd om de economische omstandigheden en voorziet "moeilijke tijden" en een "ernstige budgetcontrole en bijsturing van de cijfers".

Oppositie

"Iedereen weet dat dit geen serieuze oplossing is", aldus Gerolf Annemans (VB). "De begroting hangt met lijm en rekkers aan elkaar".

Ook federaal oppositielid Caroline Gennez (sp.a) uitte zware kritiek op zowel de BTW-maatregel als op de opgestelde begroting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer