Overvallers richten hun pijlen op Aldi en Lidl

Jonge overvallers zijn in Brussel systematisch uit op kassaladen in vestigingen van de ketens Lidl en Aldi. Ze gebruiken dezelfde methode en behoren waarschijnlijk één bende.

wverhaert

De Brusselse federale recherche schrijft de bende tot dusver acht feiten toe omdat die op een opvallend gelijkaardige manier zijn gepleegd. Om hun buit naar de vluchtwagen te brengen, stoppen daders de opbrengst vaak in grote vuilnisbakken op wieltjes.

Na een verkenningsronde wachten de overvallers 's ochtends de komst af van de eerste werknemers. Die worden onder bedreiging van vuurwapens verplicht om mee te werken.

Neutraliseren

"Dat gebeurt meestal zonder geweld" aldus een rechercheur. "De kerels zijn zeker van hun stuk, maar alvorens verder te gaan, willen zij iedereen onder controle hebben. De gemaskerde mannen neutraliseren de telefoonlijnen en eigenen zich de gsm's van alle aanwezigen toe zodat niemand alarm kan slaan. Vervolgens verplichten de overvallers de verantwoordelijken om de kassaladen met wisselgeld te overhandigen en maken ze zich uit de voeten."

Sinds midden december vorig jaar werden zeven discounters op deze manier overvallen in het Brusselse, met telkens een buit van minstens 3.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer