Meisje van zestien springt uit rijdende trein

Zaterdagnamiddag is er anderhalf uur lang geen treinverkeer mogelijk geweest tussen Poperinge en Kortrijk ten gevolge van een bizar ongeval aan het station in Ieper.

wverhaert

Een zestienjarig meisje uit Ieper nam om 12.39 uur de trein naar Kortrijk. Toen die begon te rijden, besefte ze opeens dat ze haar bagage op het perron had laten staan. Wellicht raakte ze in paniek.

Ze liep naar een treindeur en kon die op een of andere manier openmaken. Ze sprong uit de rijdende trein en kwam zwaar ten val op het uiteinde van het perron. De meid werd met zware verwondingen overgebracht naar het Ieperse Jan Ypermanziekenhuis.

Bromfietser op spoorweg

Nog geen half uur nadat het treinverkeer op de lijn Poperinge-Kortrijk weer mogelijk was, werd nog geen kilometer verder aan de spoorovergang van de Poperingseweg een andere trein opgehouden door een bromfietser.

Die was tijdens een regenbui ten val gekomen op de gladde sporen. Op dat moment kwam de trein uit Poperinge aangereden. De machinist zag van ver dat er iets of iemand op het spoor lag en kon het treinstel tijdig tot stilstand brengen. De bromfietser kwam er met de schrik van af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer