Johan Verbeke vertegenwoordigt VN in Libanon

VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon heeft de Belgische diplomaat Johan Verbeke aangeduid als zijn Speciaal Coördinator voor Libanon met de rang van onder-secretaris-generaal.

wverhaert

Verbeke volgt de Noor Geir Pedersen op. De Speciaal Coördinator van de VN-secretaris-generaal staat in voor het begeleiden van het politieke proces in Libanon en voor de regionale aspecten en de coördinatie van alle VN-activiteiten in Libanon. Dat gebeurt via een nauwe samenwerking met de vredesoperatie UNIFIL, waar België aan deelneemt.

De benoeming kwam er op vraag van VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon en in overleg met minister Karel De Gucht. De Gucht is blij met de benoeming: ”Deze aanstelling kadert perfect in het multilaterale engagement van ons land en dient gezien te worden als een blijk van waardering voor ons werk, en in het bijzonder van de ambassadeur, naar aanleiding van ons lidmaatschap van de VN-Veiligheidsraad”, aldus de minister.

Derde Belg op topfunctie bij VN

Het is al de derde internationale topfunctie bij de VN voor een Belg. Serge Brammertz is procureur bij het Internationaal Joegoslaviëtribunaal in Den Haag en dokter Peter Piot directeur van UNAIDS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer