Adrien Deghelt loopt WK-minimum op 60 meter horden

Adrien Deghelt heeft zich op de LBFA-atletiekkampioenschappen in Gent geplaatst voor het WK indoor in het Spaanse Valencia. Hij liep zaterdag de WK-limiet op de 60 meter horden. Deghelt zette een tijd van 7.74 neer, dat is één honderdste sneller dan het WK-minimum.

Belga

"Ik ben echt heel gelukkig", sprak Deghelt na afloop. "Ik wilde het minimum voor Valencia lopen, maar ik had niet verwacht dat ik het al in mijn eerste wedstrijd zou kunnen. In de reeksen voelde ik me al goed. Het is een geweldige ervaring om naar het WK te mogen gaan, zeker in een olympisch jaar. Als ik in de winter goed loop, loop ik meestal ook goed in de zomer. Mijn doelstelling blijft om me voor de Olympische Spelen van Peking te plaatsen. Dat wordt moeilijk, maar het is mogelijk", aldus Deghelt.

Deghelt, op de Gouden Spike nog verkozen tot Belofte van het Jaar, is net terug van een stage van drie weken in Amerika. Hij had daar al 7.82 laten optekenen. Hij is na Eline Berings op de 60 meter horden (8.17) de tweede atleet die het minimum voor Valencia haalt. Kim Gevaert en Tia Hellebaut zijn als regerend Europese kampioenen automatisch geplaatst.