Lommelse dames naaien dekentjes voor doodgeboren baby's

Lommelse dames naaien dekentjes voor doodgeboren baby's

Lommelse dames naaien dekentjes voor doodgeboren baby's

Lommel - In het Lommelse Lapjes Huis wordt er vrijwel dagelijks naarstig gestikt, genaaid en geborduurd.
Van lapjes reststof maken de Crazy Ladies, een damescollectief in de ban van handwerk, prachtige quilts.

Vaak voor het goede doel. Zoals de ‘Little Quilts of Love’, dekentjes die in een zevental ziekenhuizen geschonken worden aan de mama’s en papa’s van doodgeboren baby’tjes.
Een aardige stapel quilts ligt kant en klaar op de grote werktafel van het Lapjes Huis aan de Lommelse Blekerijstraat. “In zeven ziekenhuizen worden onze ‘Little Quilts of Love’ geschonken aan ouders van doodgeboren kindjes, na een miskraam. Maar bijvoorbeeld ook aan moeders en vaders die hun baby’tje kort na de geboorte verliezen. Het is een heel triest gebeuren. Het enige dat wij dan kunnen doen is zo’n dekentje aanbieden”, vertelt initiatiefneemster Tandy Mallet.
We wijzen voorzichtig naar de onverwacht hóge stapel, en durven onze - lugubere - vraag amper te stellen: “Zo veel?” Maar Tandy Mallet vertelt vrijuit: “Het gaat hard hoor. Alleen al de voorbije twee jaar hebben we een veertigtal quilts naar het ziekenhuis van Overpelt gebracht. En dan werken we ook nog samen met ziekenhuizen in Hasselt, Geel, Bree, Diest, Mol en Sint-Truiden.”
br>U kan uzelf daarvan overtuigen tijdens de quilttentoonstelling die de Crazy Ladies volgende week organiseren naar aanleiding van hun 20ste verjaardag. Van woensdag 9 april tot en met zondag 13 april, telkens van 11 tot 17 uur, kan u terecht in ‘de Groote Hoef, Hoeverdijk 11 (langs de ring) in Lommel. De toegang is gratis.
CL/JRD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio