“Jeans is basis van mooie kleding”

“Jeans is basis van mooie kleding”

“Jeans is basis van mooie kleding”

Hasselt - Voortaan heeft het bekende Nederlandse jeansmerk G-Star een eigen ‘éénmerkshop’ in Hasselt.
BR /> “En daar zijn we bijzonder blij mee”, zegt Kris Vaneylen, het ‘gezicht’ van de zaak. “Niet alleen omdat we een G-Star winkel in de Koning Albertstraat hebben geopend, maar vooral omdat we als Belgische zelfstandigen die al drie generaties lang in de textielbranche actief zijn, dit concept nu naar Hasselt hebben kunnen loodsen. Je moet niet vergeten dat de mensen van G-Star pas nog een eigen defilé kregen tijdens de New York Fashion-week, en dat wil toch al wat zeggen.”

Boekhouder
Voor Kris zelf tien jaar geleden tussen de stoffen terechtkwam, doorliep hij een opleiding tot boekhouder. “Ja, niet meteen iets wat aan stof refereert, tenzij de stoffige lokaaltjes waarmee saaie boekhouders altijd geassocieerd worden. Maar ik ben achteraf bekeken erg tevreden dat ik die opleiding gedaan heb. Het helpt me echt elke dag opnieuw in het runnen van deze zaak. Bovendien heb ik inmiddels al voor wat andere merken gewerkt, en dus was ik rijp voor de intense job als leider van deze zaak.”

Chic
“We verkopen echt jeans in alle vormen, van broeken over salopetten tot jasjes, denim jurken, leisure wear, noem maar op. Zowel wie vrijetijdskleding zoekt als wie chic gekleed wil zijn, kan bij ons terecht. Voor ons is en blijft een toffe jeans uiteindelijk de basis van mooie kleding. Bovendien bieden we dit graag aan zowel mannen als vrouwen aan. Ik ben bezeten door kleding, en volg de trends dan ook op de voet. Uiteindelijk zijn we verplicht een jaar vooruit te denken in de aankoop van onze collectie, en dat boeit me mateloos.”

“Nog iets dat G-Star speciaal maakt, is dat onze voorraad jeans vanuit de compleet computergestuurde centrale in Nederland, wekelijks wordt aangevuld. Je maat niet vinden is dus uit den boze, en bovendien bieden we heel wat extra aandacht aan onze lengtematen.”

Dirk JACOBS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio