Vandalen verwoesten St-Amorkapel Bilzen

Bilzen - Vandalen hebben heel wat schade aangericht in de Sint-Amorkapel in Munsterbilzen. Om de kapel binnen te dringen, hebben ze het zijruitje ingeslagen en zijn ze naar binnen geklauterd.
BR />
De daders vernielden de hele binneninrichting en verbrijzelden het beeld van Sint-Amor en dat van Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen. Ook sloegen ze twee beelden, uit een soort gips gemaakt, helemaal stuk. Kandelaars en kaarsen hebben ze buiten de kapel gekieperd. Ook zijn een achttal dakpannen van de beschadigd.
Het is niet de eerste keer dat vandalen toeslaan in de kapel. De stad moet er regelmatig herstellingswerken uitvoeren na de moedwillige vernielzucht van vandalen.

Burgemeester Sauwens: “We kunnen niet tolereren dat zinloze vernielingen worden aangebracht aan ons religieus en cultureel erfgoed maar evenmin aan andere eigendommen. De vandalen moeten gestraft worden. Ik wil iedereen die iets gemerkt heeft, oproepen om contact op te nemen met onze lokale politie zodat zij de daders zouden kunnen vatten.”

De Sint-Amorkapel is door haar bouwstijl een merkwaardig gebouw in de noordoostelijke bossen van Munsterbilzen. De kapel werd gebouwd met afbraakmateriaal van in de Tweede Wereldoorlog verwoeste monumenten. Het gebouw heeft het uitzicht van een mini-burcht met ronde hoektorentjes.
Tips kunnen meegedeeld worden aan de lokale politie, Schureveld 19 in Bilzen of op het nummer 089/51.93.00.

NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio