Peerse muzikanten spelen blues voor leger in Libanon

Peerse muzikanten spelen blues voor leger in Libanon

Peerse muzikanten spelen blues voor leger in Libanon

Peer - De Limburgse bluesgroep Boothill toerde sinds de oprichting in 2006 veelvuldig tussen de kerktorens van Vlaanderen en Nederland, maar half april wacht de vier amateur-muzikanten het avontuur van hun leven. Dan worden ze vanuit Melsbroek met een airbus naar het Midden-Oosten gevlogen om in Libanon op te treden voor een 500-tal Belgische militairen die voor de VN bezig zijn met wederopbouw en ontmijning.
BR />
Meestal valt - vooral vrouwelijke - BV’s de eer te beurt om militairen in verre buitenlanden te verstrooien. Wat deze vier mannen in hun voordeel moet spelen, is dat ze zelf een militair als bassist in de rangen hebben. “We hadden een tijd geleden een oefening met ons regiment Carabiniers Prins Boudewijn - Grenadiers van Leopoldsburg in Eksel”, vertelt Mario Jossels. “Aan het einde opperde ik tegen een collega dat het geweldig zou zijn als ik hier met mijn groep zou mogen spelen voor de andere militairen. Een maand later stapte plots mijn kolonel op mij af. En hij vroeg alle info op van de groep. En toen kwam dus de vraag of ik met Boothill wou optreden in Tibnin, het zuiden van Libanon. Een unieke kans die we niet mochten laten schieten.”

Airbus
Met een airbus A310 zullen de 4 bluesmannen en 3 techniekers vanuit Melsbroek naar Beiroet afreizen om vervolgens na een autorit van een drietal uren in Tibnin aan te komen. “Er worden natuurlijk toch wel enkele eisen gesteld. Bekende nummers willen ze horen, dus zullen we veel covers moeten spelen. En tussen de nummers mogen we geen vulgariteiten verkopen. Welnu, vuile praat verkoopt onze zanger niet.”
Feestje
“Mensen vragen ons wat we er zelf van verwachten. Maar ik weet het niet”, stelt zanger ‘Sté’ Leekens. “Ik weet dat we voor minstens 500 man in een speciaal ingerichte zaal zullen staan en dat we een feestje gaan bouwen. Alles is in orde, de toezegging van de defensietop is er. De Crem heeft zijn handtekening gezet.”
Momenteel wordt er al deftig gerepeteerd in het repetitiekot in Peer. ”Wie een stukje Boothill wil horen kan dat via website www.boothill.be.”

Geert VAN BAELEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio