Crevits lanceert krediet voor energiebesparende investeringen

Aan de vooravond van de bouwbeurs Batibouw heeft Vlaams minister van Energie Hilde Crevits (CD&V) samen met de bouwsector maandag het zogenaamde energierenovatiekrediet gelanceerd.

Belga

Voortaan kunnen verbouwers energiebesparende investeringen op krediet laten uitvoeren.

Hoewel investeringen in dakisolatie, super isolerende beglazing of condensatieketels eerder beperkt zijn, blijft voor sommige mensen de financiële drempel toch te hoog. Het energierenovatiekrediet moet deze mensen "een laatste duwtje in de rug geven", zo luidde het tijdens een persconferentie.

Dankzij het krediet kan de particulier zijn investering in schijven afbetalen met het geld dat hij bespaart op zijn energiefactuur. De aannemer wordt onmiddellijk volledig betaald door de bank. Het gaat om een proefproject van zes maanden. Voorlopig neemt enkel de Royal Bank of Scotland (RBS) deel.

Vlaams minister Crevits herhaalde ook dat er nog voor de zomer een systeem komt van energiepremies voor mensen die geen of onvoldoende belastingen betalen en daardoor niet kunnen genieten van de bestaande fiscale aftrekmaatregel. De beide maatregelen passen in het Vlaamse energierenovatieprogramma 2020.