Sugar Jackson zet Europese titel opnieuw op het spel

Sugar Jackson zal op zaterdag 3 mei tijdens The Night of the Fight III in de Antwerpse Lotto Arena opnieuw zijn titel als Europees kampioen bij de weltergewichten (-66,678 kg) verdedigen. De naam van zijn tegenstrever is nog niet bekend, maar boksfans kunnen zich nu al van hun plaatsen verzekeren, zo meldt de organisatie maandag.

Belga

"Sugar" Jackson Osei Bonsu, nummer 10 in de WBA-ranking (World Boxing Association) en nummer 4 in de WBC-ranking (World Boxing Council), veroverde zijn Europese titel op 25 februari 2007 in Elancourt, nabij Parijs, met KO in de achtste ronde tegen de Fransman Nordine Mouchi. Sindsdien zette hij die titel al drie keer op het spel.

Hij verdedigde hem met succes op 9 juni tijdens de eerste Night Of The Fight in de Lotto Arena tegen de Italiaan Cristian de Martinis (KO in de 12e ronde). Op 27 oktober was zijn opponent opnieuw Nordine Mouchi, die hij in het Franse Les Mazures KO sloeg in de derde ronde. Op 12 januari herbevestigde Jackson zijn titel door zijn Franse uitdager Brice Faradji tijdens The Night of the Fight II op punten te verslaan.

Jackson telt 27 overwinningen op zijn palmares, waarvan 23 met KO. Hij verloor slechts een keer, eind 2002. Voor info in verband met tickets kan men terecht op Tele Ticket Service (070/345.345) of www.teleticketservice.com en www.lotto-arena.be.