KWS blijft op titelkoers na zege in derby

Het cruciale ogenblik van de derby viel midden de eerste helft toen Cuypers Hermans neerhaalde en scheidsrechter Doucé meteen rood trok voor de verdediger van Terkoest. “Het was de allereerste fout in een overigens sportieve wedstrijd. Ik vond het een onterechte beslissing met verregaande gevolgen want hierdoor werd onze ploeg onthoofd”, zo stelde Terkoesttrainer Cardon.

BR />

“Ook ik moet toegeven dat het een vrij zware sanctie was omdat er tot op dat ogenblik nog niets was gebeurd. Doucé zei me achteraf dat Cuypers met de rechtervoet had getrapt tussen de knie- en de lieshoogte en dat de de uitsluiting dan ook terecht was,” zo blikte KWS-trainer Hermans op zijn beurt terug op de rode kaart.

Doelman Robben speelde zich in die eerste helft meerdere keren in de kijker door pogingen van François, Peeters en Schroeyen onschadelijk te maken. Aan de overzijde kreeg ook El Herbouti een wenkende kans op de openingstreffer. In de slotminuut van de eerste periode verzilverde Liesenborghs een schitterende aanval van de thuisploeg en lieten de bezoekers een indirecte vrijschop vanop de enkele meters van het doel onbenut om meteen voor de gelijkmaker te zorgen.

In de tweede helft was er uitsluitend éénrichtingsvoetbal en dat vertaalde zich ook op het scorebord. Robben kon een krachtig schot van Peeters niet klem houden en Schroeyen verdubbelde van dichtbij de voorsprong. In het slotkwartier verdween een afstandsschot van Schroeyen tussen de benen van Robben in doel en bracht François de eindcijfers op het bord.

“We moeten nu wel kleur bekennen. KWS is klaar voor de eindspurt”, zo glimlachte trainer Danny Hermans na afloop. “Met drie overwinningen op rij zijn we ons dipje te boven en doen we opnieuw volop mee voor de titel. Komend weekend spelen we de topper bij DH Jeuk maar ik denk niet dat die beslissend zal zijn voor het kampioenschap want vanaf nu loert er elke week wel het gevaar voor puntenverlies.”

Afwezigen

Terkoest stevent op zijn beurt nog af op een moeilijk seizoenseinde. “We kwamen hier al met een noodploeg op het veld en dan valt Vanspauwen reeds in het eerste kwartier uit met een kuitblessure, krijgt Cuypers even daarna een rode kaart en moet ook Vandebosch midden de tweede periode naar de kant met een verrekking”, zuchtte trainer Jimmy Cardon. “Dit is echt te veel van het goede want ik miste reeds een dozijn spelers om diverse redenen. Zo moest zelfs mijn assistent Kurt Haex meteen aan de bak. Het is roeien met de riemen die ik heb. Jammer want Terkoest heeft nog steeds uitzicht op een eindrondeticket.”

Marc CLERINX


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio