”We gaan voor de eindronde”

Zonder een grootse wedstrijd te spelen heeft Z.-Z.-Bolder gisteren vlot de maat genomen van een zwak Herk. Het kwaliteitsverschil was duidelijk merkbaar. Z.-Z.-Bolder wordt een ernstige kandidaat voor een eindrondeticket, al spreken de broers Loverix in het bestuur daar liever niet van.

BR /> Herk geraakte tegen het kort en consequent dekkend bezoekend blok gedurende de eerste spelperiode niet in de match. Maar de thuisdefensie beet kranig van zich af en stond amper iets toe.

‘Het moet dan maar vanop afstand gebeuren’, moet Ory gedacht hebben en hij nam een weggewerkte hoekschop meteen op de slof en het leer vloog via de staander onverbiddelijk tegen de Herkse netten. Een even knap als verrassend doelpunt.

“Moet je altijd wat geluk bij hebben”, glunderde de Zichense middenvelder. “Het heeft de match wel opengebroken, want die zat stevig op slot.”

Herk moest inderdaad komen en deed dat ook na de rust. Trainer Meykens verving de onzichtbare Meuwis door Ambroise, schoof Slechten door naar het middenveld en zette Raedts in steun van eenzame spits Vanderheyden. En het beterde. Maar ondanks de goede intenties werd Herk helemaal afgemaakt toen Brepoels doorging en zelfverzekerd tot 0-2 verhoogde. Herk vocht nog wat verder met de moed der wanhoop, maar Z.-Z.-Bolder speelde de partij makkelijk uit.

“We waren te plat,” zei de Herkse trainer Meykens zonder omwegen. “We hebben een schandalige eerste helft gespeeld. Alleen onze verdedigers acteerden op niveau. We hebben kunnen vaststellen hoeveel Nduwimana voor ons waard is. Akkoord, we hebben het dit seizoen met dertien spelers gedaan, maar ik weiger te geloven dat onze jonge groep uitgeperst is. Het seizoen is nog te lang om ons op deze manier naar het einde te slepen. Een beetje eergevoel graag.”

Good-old Rob Buekers was weer de rots in de Herkse branding. De Herkse verdediger zag buitenspel bij het tweede doelpunt, reclameerde heftig bij de lijnrechter en kreeg geel. “Dat was mijn visie, maar het heeft het resultaat niet bepaald”, gaf hij toe. “Dit is al de derde match op rij dat we zwak presteren. Is het gemakzucht? Of zijn sommigen leeggespeeld? Ik weet het niet. Verschil in kwaliteit? Dat kan. Maar ik weet wel dat we beter kunnen.”

Filip Reul wist dat zijn ploeg al betere matchen had gespeeld. “En verloren!” filosofeerde de coach van Zichen. “Onze eerste helft was zwak. Nadien hebben wij de partij goed gecontroleerd en verdiend gewonnen.”

Voor Raf Ory moet Z.-Z.-Bolder nu voor de eindronde gaan. “De bedoeling was een rustig seizoen spelen. Maar nu zit er meer in en dan moet je er voor gaan. We gaan het van match tot match bekijken”, aldus Ory.##

Jos CASTERMANS

-


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio