JR Hasselt op de valreep

Een hele match holde JR Hasselt achter thuisploeg Gems-B aan, maar in extremis sprongen de bezoeksters via Linters en Nicky Vanlingen toch op en over de Diepenbekenaren.

JR Hasselt blijft dus ongeslagen in de terugronde en neemt zo een serieuze optie op de vrouwentitel in eerste provinciale.

BR /> De vrouwentopper bood een matige eerste, maar een boeiende tweede helft waarin Hasselt 20’ lang druk bleef zetten. Ondanks de weinige trainingsuren en het obligate sigaretje aan de rust bleek JR toch over de betere fysiek te beschikken.

“Natuurtalenten”, hoorden we van een supporter. Gems leidde maximaal met 14-8, 24-17 bij rust en 35-23 na 25’. Vooral vanop afstand (8x3) was men erg secuur. Hasselt bleef echter knokken, kwam gelijk op 14-14 en pikte in de tweede helft bij 38-36 weer aan. Gems begaf dan toch onder de aanhoudende druk. Linters lukte acht punten op rij en zette JR bij 47-48 voorop met nog 1’10” te gaan. Op steal kegelde Nicky Vanlingen 5” voor tijd Gems-B definitief uit de titelrace. “Een probleem minder voor ons”, aldus voorzitter Josephine Vanaken van Gems. “Budgettair kunnen wij ons toch geen twee clubs in tweede landelijke veroorloven.”

TVB

-


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio