“Twee gouden punten voor ons”

- In de strijd voor de vijfde plaats heeft ereklasser Aquacare Halen spectaculair twee gouden punten veroverd tegen landskampioen Roeselare. Sporthal De Koekoek ging na vijf sets bij de derde matchbal van Erik Schuil dan ook helemaal door het dak: 3-2. Het grote verschil zat ‘m in de doeltreffendheid van de thuisaanval en een opvallende brok gretigheid.

BR />

“De Mexicaan Ivan Contreras beleefde een moeilijke avond, Davy Vaes daarentegen etaleerde zijn supervorm. Hij liet de handjes dertig keer op elkaar gaan”, reageerde trainer Franky Reijmen overgelukkig.

Halen pakte zijn eerste toetje al in een dolle openingsfase. Over 24-23 naar 28-27 glipten nochtans vijf setballen weg. Tergend, en ook benauwend. Maar toen Roeselare zich verslikte in één kansje bij 28-29, kreeg het beste paard dan toch de haver. Nuijts en Schuil forceerden tegen Contreras de bevrijdende 31-29. “Bij 28-29 dacht ik even... daar gaan we weer, zoals in Maaseik. Gelukkig stond Dame Fortuna dit keer wel aan onze kant.” glunderde de Fries.

Stunt

Ben Hardy en Mathias Verhanneman in de plaats van Ogurcak zouden de landskampioen twee keer mooi langszij brengen: in de tweede set over 2-8 en 18-23, in de vierde fase langs 3-8 en 14-15. “Maar die eerste set was toch de sleutel tot ons succes. Toen we die wonnen, voelde ik dat we gingen stunten,” zou Davy Vaes vanaf de derde set zijn duivels ontbinden. Ook Filip Bruyndonck, ingebracht voor Roel Nuijts, deed knap zijn deel van de job. Net als Mooortgat met zijn linker kattenpoot en tweede middenman Wout Gielens. “Toch hebben we de zege bijna helemaal aan Davy te danken: hij kuiste elke bal op, die we vanuit defensie omhoog haalden”, prees Bruyndonckx de Halense hoofdaanvaller.

“Dit was niet de beste match van Roeselare. Maar dat maakt onze rekening niet”, hamerde Gielens graag op de eigen kracht. “Ook onze vijfde set, over 8-6 naar 14-10, was een ‘belle’ om in te kaderen.”

Goed voorstel

Manager Gert Vandeput hoopt nu goudhaantje Davy Vaes in Halen te houden. “Hij is kind aan huis, hij is ons boegbeeld. We zullen alleszins een deftig voorstel formuleren, waarin beide partijen zich zullen vinden.”

Dominique Baeyens kon leven met de nederlaag: “Die jongens van Halen, dat zijn geen uilen. Ze hebben verdorie sterk geblokt. Maar kom, voor ons viel hier niets te verdienen. Onze eerste plaats levert geen bonus op in de play-offs. Een fout van de bond, vind ik dat. Anders had de uitslag er beslist anders uitgezien. Nu is het niet zo erg.”

Leo PEETERS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio