Man vlucht weg met gezin in auto

Een Russische man die in Antwerpen woont, is zondagmiddag in de boeien geslagen op de E313. De man had een alcoholcontrole in Ranst genegeerd en was met een helse vaart voortgereden. Wat volgde was een kilometerslange vlucht waarbij ook het leven van zijn vrouw en twee kinderen in gevaar werd gebracht.

BR />

Uiteindelijk reed de dronken man zich vast in de zijberm ter hoogte van de nieuwe afrit Lummen-Industrie.

Zondagmiddag had de wegpolitie op de E313 in Ranst een wegversperring opgezet richting Luik. Alle bestuurders moesten aan de kant voor een ademtest. Ook een Russische autobestuurder werd aan de kant gehaald. Er leek niks aan de hand te zijn. Tot hij plots een kans zag om weg te geraken en plankgas gaf.

Agenten van de wegpolitie zetten meteen de achtervolging in. Intussen werden ook de collega’s van de wegpolitie uit Hasselt op de hoogte gebracht.

“Wij stonden de vluchtende auto op te wachten ter hoogte van Tessenderlo”, zegt Kurt Hayen van de wegpolitie. “Twee auto’s zijn voor het voertuig gaan rijden om de man te laten stoppen.” Intussen werd op de nationale radiozenders het bericht verspreid dat er een achtervolging bezig was op de E313 richting Luik. Aan de bestuurders op de autosnelweg werd gevraagd om niet van rijvak te veranderen. Dit zou de achtervolging kunnen hinderen. “De autosnelweg autovrij maken is onmogelijk.”

Omdat in de auto ook nog een vrouw en twee kinderen zaten, kon de auto niet zomaar van de weg worden gereden. “Uiteindelijk reed de bestuurder zichzelf even voorbij het Klaverblad vast in de zijberm. De bestuurder werd meteen overmeesterd door de agenten. Bij zijn arrestatie raakte een agent gewond omdat de man zich agressief gedroeg.” Zijn vrouw verklaarde dat ze een paar keer had geprobeerd om haar man te laten stoppen door de deur open te trekken. Maar daar had hij zich weinig van aangetrokken.

De Rus was niet meer in staat om een ademtest af te leggen. Hij weigerde een bloedproef. De man werd zondag in de loop van de namiddag verhoord. Daarna werd hij bij de onderzoeksrechter in Hasselt voorgeleid.

Mireille MAES


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio