Van boekweitkoek tot konijn met pruimen

Als klant was Lieven Beurghs al kind aan huis bij Gregory ’s. Brigitte Franken zette ruim twintig jaar geleden bij Gregory ’s haar eerste stappen in de horeca. Eind vorig jaar nemen Lieven en Brigitte de zaak over. Een nieuwe uitdaging. “We wilden goed blijven eten. Eén van de redenen om Gregory ’s over te nemen,” zeggen de nieuwe uitbaters.

BR />

Een accountant uit Mechelen die in Limburg een taverne overneemt. Het klinkt een vreemd maar is begrijpelijk als je weet dat Lieven Beurghs jaren vaste klant bij Gregory ‘s was. “Onder meer de perfecte ligging aan de rotonde op de kruising van de weg van Genk en Opglabbeek en naar Meeuwen zorgt voor veel passage. Het aanliggende fietsroutenetwerk is eveneens een troef. Stevige argumenten om iets te doen wat al lang door mijn hoofd speelde: een eigen zaak in de horeca beginnen.”

Gregory ’s is een sfeervolle taverne, met in de zomer een mooi terras op de zon gericht. “Met vriendelijke prijzen, een wisselend dagmenu met verse producten. Proevers kunnen kiezen uit een ruim menu van snelle hapjes en versnaperingen”, vertelt Brigitte (43) die de keuken runt.

Brigitte, van opleiding kokkin, leerde in diverse restaurants in de regio het vak: “Op onze menukaart staan boekweitkoek met spek, gewoon simpele kost, een soep of een volwaardige maaltijd. Maar ook konijn met pruimen, één van de specialiteiten. Verder zijn de dagschotels erg in trek, vooral bij de bedrijven uit de buurt.”

Open haard

Lieven staat in voor de ontvangst en de bediening. “Naast het interieur van de taverne, dat een grondige opfrisbeurt heeft gekregen, installeerden we een volledig nieuwe keuken. Het is belangrijk dat het eten, en de omstandigheden waarin we koken, van de beste kwaliteit zijn.”

In het voorjaar wordt werk gemaakt van het terras. “Een opknapbeurt, buitenverwarming en meer groen. Fietsrekken horen er ook bij. In onze taverne komt nog een open haard die onze klanten tijdens de winteravonden een aparte en warme sfeer moet garanderen”, besluit Lieven.

Roger DREESEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio