Pro Genk heeft zwembandje bij voor schepen Luc Dullers

Of hij het gaat gebruiken is nog niet duidelijk, maar schepen van Sport Luc Dullers (CD&V/N-VA) kreeg een zwembandje cadeau voor de aanvang van de gemeenteraadszitting. Patrick Uminski (Pro Genk) vindt dat het zwembad te lang dicht is en dat het stadsbestuur een contract moet aangaan met de inwoners van Genk waarin staat wanneer het zwembad weer toegankelijk zal zijn.

BR />

Volgens Luc Dullers zal dat “naar alle waarschijnlijkheid deze zomer nog” zijn, al kon ook donderdagavond daar nog niemand een juiste datum op plakken.

• Voorts was er Groen licht voor de verdere ontwikkeling van het mijnterrein van Waterschei. Het gebied ten zuiden van het spoor heeft een herbestemming als duurzame stedelijke ontwikkeling, en komt in aanmerking voor onder meer de inrichting van een hoogwaardig bedrijvenpark. De kosten voor de uitbouw van de infrastructuur en de uitbreiding van de nutsleidingen in dat gebied worden geraamd op 7,5 miljoen euro.

• De interpellatie van het Vlaams Belang over de hoofddoeken heeft niet tot een controverse geleid in Genk. Burgemeester Jef Gabriels zei dat twee maanden geleden al een deontologische code is goedgekeurd voor het stadspersoneel.

“Het zou merkwaardig zijn om nu deze code weer aan te passen”, zei Gabriels. Het voorstel werd bij stemming verworpen. Alleen Vlaams Belang stemde voor. Luc Gieraerts (Open VLD) hekelde de inhoud van het voorstel, en had het over een “populistische tekst”. Opmerkelijk was de aanwezigheid van een correspondent van een Turkse krant. Volgens de journalist wordt het hoofddoekendebat in ons land op de voet gevolgd in Turkije.

CN

Meerderheid: CD&V/N-VA (20 zetels)

Oppositie: Pro Genk (10), VB (5), VLD (2), PVDA+ (1), onafhankelijke (1)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio