Parco heeft het niet verleerd

De Ethias Arena liep vol voor het springwerk van hengsten van 8 jaar en ouder. Het wederoptreden van de 16-jarige legende Parco, onder zadel bij Ludo Philippaerts, was daar niet vreemd aan. “Hij sprong als in zijn beste dagen”, concludeerde Philippaerts.

BR /> Parco flitste foutloos door het basisparcours, maar maakte één foutje in de barrage. Op een identieke manier viel Philippaerts ook met Winningmood en Tauber naast het podium. Grote triomfator was Yves Vanderhasselt.

Vanderhasselt, die bij herhaling bewijst dat hij uitstekend met hengsten kan omgaan, bracht net als Philippaerts drie paarden in de barrage: elitehengst Muscaris d’Ariel, Udarco en Casario II. Laatstgenoemde maakte een springfout, de andere twee bleven vlot van het hout en plaatsten zich respectievelijk op de eerste en vijfde plaats.

Stefan Corten met Cassinus en Judy-Ann Melchior met Chicago lieten met een tweede en derde plaats de zon over de Z-paarden schijnen.

Philippaerts Jr.

Bijzondere attractie was ook de deelname van de 15-jarige Olivier Philippaerts met... Chatman, een paard waar papa Ludo ooit nationaal kampioen mee werd en tal van internationale successen boekte. Olivier deed het met twee springfouten in de barrage heel verdienstelijk.

Het eerste optreden van Kristof Cleeren met Balougran Z, was evenmin een tegenvaller: één springfout!

Vermeir

Een andere winnaar bij de grote jongens was Wilm Vermeir. Met zijn BWP’er Wizard van de Donkhoeve ging hij in de rubriek 1m40 tegen de chrono, de Brit Hanna Paul op Lucky vooraf. De combinaties Dominique Hendrickx-Teaser, Eric Van der Vleuten-Owendel en Christophe Vanderhasselt-Sir Major de La Cour, bezetten de andere ereplaatsen.

Wilm Vermeir, broer van Bert - nummer één op de wereldranglijst bij de gehandicawpte springruiters - is een geboren winnaar en zal zondag te duchten zijn in de Grote Prijs. Maar het veld puilt wel uit van kandidaat-winnaars. En die komen niet allemaal uit Vlaanderen. Kürten, Deusser, Van der Vleuten, Vincent Voorn, Smolders... onze springtop zal er de handen mee vol hebben.

Al is dat allemaal relatief natuurlijk. Zo zijn we nog niet vergeten dat vorig jaar de zege naar een junior ging: Jody Bosteels lacht nu nog altijd in zijn vuistje.

Gaston TUCH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio