Help Frank De Winne het ruimtestation ISS te bereiken!

Print
Help Frank De Winne het ruimtestation ISS te bereiken!

Help Frank De Winne het ruimtestation ISS te bereiken!

Op www.frankinspace.be kan u Frank De Winne helpen het ruimtestation ISS te bereiken. Uw krant wil De Winne een hart onder de riem steken en heeft een computerspel ontwikkeld waarbij u de Soyuzcapsule in de ruimte bestuurt.

Met het toetsenbord van uw computer moet u navigeren en de aanstormende meteorieten vernietigen. Als u daarin slaagt, komt er een nieuwe zwaardere golf van meteorieten aan maar uiteindelijk bereikt u het internationaal ruimtestation.

Veel succes op www.frankinspace.be.

Gepassioneerd door ruimtevaart

Astronaut Frank De Winne was als tiener al gepassioneerd door zwarte gaten en astronomie. Toen hij de space shuttle een eerste maal zag, wilde hij astronaut worden. De Belgische ruimtevaarder wil nu de jongeren van vandaag warm maken voor het buitenaardse en technologie.

De Winne vertrekt in mei 2009 naar het internationaal ruimtestation ISS. Hij zal er zes maanden in het ijle leven. Het Prins Filipfonds grijpt die unieke gebeurtenis aan om jongeren warm te maken voor een technische richting. Als België aan de economische top wil blijven meedraaien, dan heeft het nood aan sterke koppen in onderzoek en ontwikkeling.

Ruimtevaart kan daarbij een katalysator vormen, denkt het fonds. Zo wordt er gebroed op een netwerk van ruimtescholen, een grote ruimtewedstrijd en krijgen meisjes extra aandacht. Zij laten de technische richtingen te vaak links liggen.

Space Shuttle

In een exclusief interview met Gazet van Antwerpen getuigt De Winne over zijn tienerjaren. Toen beet de ruimtevaartmicrobe hem en die liet hem niet meer los. "Toen ik voor de eerste maal de Space Shuttle zag, wist ik dat ik astronaut zou worden", zegt De Winne.

Hij geeft toe dat de voorbereiding zwaar en lang is, maar dat weegt niet op tegen het fantastische werk dat hij in het Internationaal Ruimtestation ISS zal kunnen verrichten. Als je de Aarde verlaat, dan voel je je in extase. "Je voelt je zeer blij", geeft De Winne mee. Hij zal het aardse leven wel missen, maar dat wordt goedgemaakt door een fantastische vlucht.

Luister naar Frank De Winne

De ruimtevaartmicrobe beet De Winne op de middelbare school:

BR />

De voorbereidingen zijn zwaar, het studeren hard, maar het is het waard:

De vlucht naar de ruimte is een moment van extase:

Eens in de ruimte zal De Winne vooral experimenten doen, ook Belgische:

De Winne verwacht een fantastische vlucht. Toch zal hij zijn familie missen:

Interview afgenomen door Timothy De Ryck.