Geen verzoeningsakkoord bij Crown Speciality Packaging Hoboken

Print
De vakbonden en de directie bij Crown Speciality Packaging in Hoboken zijn er dinsdagmorgen niet in geslaagd om tot een akkoord te komen. De directie blijft volgens de vakbonden bij haar standpunt dat er geen financiële ruimte is om het personeel een loonsverhoging te geven. Het valt al te wachten hoe het personeel zal reageren op het uitblijven van een akkoord.
Het personeel van Crown Speciality Packaging in Hoboken eist een loonsverhoging om het verlies aan koopkracht en de toenemende werkdruk te compenseren. Nadat de directie vorige week vrijdag had laten verstaan dat een loonsverhoging er niet in zat, legde het personeel spontaan het werk neer. Dinsdagmorgen zaten vakbonden en directie opnieuw samen, in aanwezigheid van een sociaal bemiddelaar. "Maar de directie bleef volhouden dat er op budgettair vlak geen ruimte is om tegemoet te komen aan de financiële eisen van het personeel", zegt Luc Van der Vinck van ABVV Metaal.

Het personeel van Crown in Hoboken zal het komende uur worden ingelicht. De arbeiders van de ochtendshift zijn dinsdagmorgen alvast niet aan de slag gegaan.

Crown Speciality Packaging telt 140 personeelsleden en is gespecialiseerd in de productie van bedrukte blikken verpakkingen voor de verf- en voedingsindustrie. Jaarlijks worden er zo'n 70 miljoen blikken gemaakt.