Inbreekster komt om bij ongeval met politieachtervolging

Een 22-jarige inbreekster is zondagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval toen ze probeerde te ontsnappen aan een politieachtervolging. Ze reed met haar wagen tegen een boom in de Brusselse gemeente Anderlecht. Haar passagier, een 18-jarig meisje, raakte lichtgewond. Dat meldt het Brusselse parket. Het duo had kort voordien een inbraak gepleegd in Sint-Pieters-Leeuw.

Belga

Het was een buurtbewoner die in de Jan Baptist Wauterstraat in Sint-Pieters-Leeuw de twee meisjes opmerkte toen die uit een woning kwamen. De man verwittigde onmiddellijk de politie en gaf de nummerplaat door van het voertuig van de inbreeksters. Een patrouille van de lokale politie zag hun wagen, een Peugeot 206, nog net wegrijden en zette de achtervolging in.

Op de Brusselse ring kregen de agenten versterking van collega's uit Sint-Genesius-Rode en later van agenten van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Ondertussen hadden de vluchtende meisjes hun buit, juwelen en geld, door het raam van de wagen naar buiten gesmeten. Even later namen ze de afrit Erasmus en kwamen op de Maurice Carêmelaan terecht. Daar reden ze een voetgangster omver, die er evenwel enkel lichte verwondingen aan overhield.

De Peugeot van de inbreekster raakte nog verschillende andere voertuigen tot de bestuurster op het rond punt aan het Erasmus-ziekenhuis de controle over het stuur verloor en de wagen tegen een boom terechtkwam. De brandweer werd erbij gehaald om de twee meisjes te bevrijden. Een van hen, de 22-jarige Sylvia J. verkeerde in kritieke toestand en overleed op weg naar het ziekenhuis. De tweede inzittende, een 18-jarig meisje waarvan de juiste identiteit nog niet gekend is, raakte lichtgewond en zou maandag het ziekenhuis mogen verlaten.