Maddie: politie onderzoekt pogingen tot kinderontvoering

De speurders in de zaak van de verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann in Portugal onderzoeken nu ook, met het oog op mogelijke verbanden, enkele pogingen in het noorden van dat land om kinderen te ontvoeren, zo heeft maandag de krant Daily Mirror gemeld. Concurrent Daily Mail nuanceert door te schrijven dat de "Maddie"-speurders enkel op de hoogte zijn gebracht.

Belga

Madeleine McCann verdween op 3 mei op bijna vierjarige leeftijd uit het vakantieappartement van haar toen afwezige ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. De kleuter blijft spoorloos. De Portugese gerechtelijke politie heeft nu ook haar aandacht gericht op vijf pogingen om in de streek van Coïmbra, in het noorden van Portugal, kinderen te ontvoeren. Zo slaagde zaterdag nog een kind erin te ontsnappen.

De politie wil nagaan of er een verband is tussen die ontvoeringspogingen en de verdwijning van "Maddie". De privédetectives, die op vraag van de ouders van de kleuter de zaak onderzoeken, menen dat Madeleine McCann het slachtoffer kan zijn geworden van een pedofilienetwerk en mogelijk Portugal is buitengesmokkeld.