Limburgse voorronde Kunstbende kiest driemaal zelfde winnaar

Houthalen-Helchteren - Zaterdag stroomden 154 creatieve jongeren samen in de mijngebouwen van Villa Basta, voor de Limburgse voorronde van Kunstbende 2008. Kandidaten mochten zich in maximum drie categorieën inschrijven - van fotografie, performance, video of dans tot muziek - wat voor Genkenaar Gökhan Girginol resulteerde in drie overwinningen.
BR /> De meer dan 150 deelnemers van de Limburgse voorronde gaven de hele namiddag het beste van zichzelf, in afwachting tot het spannende verdict van de jury. Verrassend: in drie categorieën kregen we telkens dezelfde winnaar op het podium te zien.

De negentienjarige Gökhan Girginol, Genkenaar met Turkse roots, eindigde eerste in de categorieën ‘TXT On stage’, ‘Ontwerpen’ en samen met de groep Shapologie in het onderdeel ‘Performance’. Gökhan is opgetogen over zijn triple goud.
“Ik hou me al jaren bezig met schrijven, acteren en rappen. Eindelijk word ik beloond voor mijn inzet. Spijtig dat je maximum aan drie onderdelen mag deelnemen, anders had ik me ingeschreven voor elke categorie.” Naast Gökhan mogen onder andere fotograaf in spe Simon Lenskens en ‘The Rhythm Beats’, ook al te zien tijdens de voorrondes van Limbomania, op 10 mei naar de Kunstbendefinale in Antwerpen.

HDB

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio