Affiches moeten kleur brengen in sportclubs

Houthalen-Helchteren start een affichecampagne die moet zorgen voor meer diversiteit in de sportclubs. “We moeten ervoor zorgen dat elk individu kan deelnemen aan de sporttak die hij of zij wenst”, zegt voorzitter van de migrantenraad Necati Yurdakul. De campagne wordt uitgewerkt met middelen van het ministerie van Sport.

BR />

‘Sport voor allen - breng kleur in sport’ luidt het motto van de campagne, maar het is niet alleen de bedoeling om meer nieuwe Belgen naar de sportverenigingen te brengen. “Het gaat om diversiteit op verschillende fronten: afkomst, sociale achterstelling of handicap”, zegt burgemeester Alain Yzermans.

Het gemeentebestuur hoopt dat sport, zowel competitief als recreatief, een bindende factor kan zijn in de samenleving.

“Sport moet mensen dichter bij elkaar brengen”, hoopt schepen van Welzijn Mustafa Aytar. “In de gemeente zijn 110 sportclubs aangesloten bij de sportraad. We zouden daarin graag een vertegenwoordiging zien van de verschillende maatschappelijke groepen.”

De campagne gaat nu van start met het verspreiden van affiches, onder meer in de toegangshal van Sportpark Lakerveld. “Die affiches moeten een eerste aanzet zijn om het thema bespreekbaar te maken en om de betrokkenheid van de ouders bij het sporten te verhogen”, zegt schepen Aytar.

“Voorts willen we een groene kaart introduceren, waarmee sportclubs in het subsidiereglement punten kunnen verdienen als ze bijvoorbeeld een recreatieve afdeling of een afdeling voor gehandicapte sporters oprichten. De dienst welzijn, cultuur en jeugd werkt ook nog vormingen uit. Vanaf 2009 krijgen we van de middelen uit het sportbudget ook een bedrag van 24.000 euro om clubs te ondersteunen in opleidingen van hun trainers.

PeC


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio