“Een lastig tussendoortje”

De ene dag is de andere niet. Na de Europese euforie tegen het Poolse Czestochowa moest Maaseik duchtig harken om tegen een gretig Aquacare Halen de derbywinst en de drie punten thuis te houden.

BR />

Het kostte de mannen van Vital Heynen drie sets bijzonder veel moeite om de opzittende bezoekers terug te wijzen. Het publiek kreeg pas in de vierde set een walsend Maaseik te zien. Gevolg: dankzij de ingekomen Kay Van Dijk verscheen een riante 25-11 op de tabellen. Maar drie beurten balanceerden op slechts twee puntjes verschil. Halen maakte aanvallend 15 ‘unforced errors’. Maaseik trok twintig kill-blocks op, de bezoekers slechts vier.

Mannen eredivisie

Maaseik 3 - Halen 1

Vital Heynen wijzigde zijn team op drie posities. Met dus Schrijvers, Van Walle en Van Decraen in de basis. De Duitser Georg Wiebel was met zijn gebroken duim onbeschikbaar. Bij 8-2 leek de buit al binnen. Maar over 13-11 gaf Schuil met drie aces het sein voor de ommekeer: 13-14.

Allan Van de Loo: “Erik heeft een moeilijke float en hij kan ook een ‘spin’ serveren. Jazeker, hij maakte ons het leven zuur.”

Onder impuls van Davy Vaes wurmde Halen zich zo naar 20-22, waarna weer Schuil zijn vierde opslagraket verstuurde: 20-23. Maaseik zou over 21-24 de drie setballen wegwerken: 24-24 Dan miste Van Walle zijn opslag en ook Siltala pompte buiten: 24-26. Jo Van Decraen: “We waren iets te gemakkelijk voorop gekomen. En we stopten plots met spelen.”

Pas bij 23-23 in de tweede set zou Maaseik tegen Roel Nuijts (dij) de gelijkmaker vastpinnen: 25-23. Dan kruidde scheidsrechter Kriescher het spektakel bij 19-15 in de derde beurt. De man in het wit floot voor een zwaar aangevochten fout van het Maaseikse block op de ingekomen Dries Koekelkoren. In alle heisa slikten Van De Loo en Van Dijk een gele kaart, waardoor Halen bij 19-18 weer aansloot. Van de Loo: “Ik krijg geel en Kay ook, hoewel wij niks hadden gezegd.(lacht). Helemaal niks, hé. Ach, zo gaven we dit lastige en kouwelijke ‘tussendoortje’ een beetje kleur. En Davy Vaes gokte daarna met twee aces tot 21-23 op ‘alles of niks’. Maar hij miste bij 22-23 een cruciale aanval. Ales Holubec was bij de pinken: hij kon alle gevaar bezweren: 25-23.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio