Sevim Murat stapt over naar Open Vld

Sevim Murat, die in november als fractieleider haar (oppositie)partij sp.a de rug toekeerde, behoort nu officieel tot Open Vld, de partij van de schepenen Marc Swevers en Nanda Van Ende.

Murat zetelde sinds haar ontslag als onafhankelijke, maar stemde sinds toen al mee met de meerderheid, CD&V-Plus, Open-Vld en N-VA. De officiële overstap is meteen een opluchting voor de meerderheid, rekening houdend met de krappe 16/15 meerderheid én de problemen rond schepen Selahattin Özer die (voorlopig?) nog deel uitmaakt van CD&V-Plus. Daarmee is de meerderheid uitgebreid tot 17/14, wat burgemeester Sonja Claes (CD&V-Plus) iets meer ademruimte oplevert.

BR />

Volgens Murat had de sp.a te weinig aandacht voor het economische. “Ik vind dat ik mijn kiezers beter kan vertegenwoordigen als gemeenteraadslid voor Open Vld, op alle beleidsdomeinen. Ik ben ook gecharmeerd geraakt door het liberale verhaal van emancipatie, kans geven maar ook verantwoordelijkheid opnemen, zoals dat tot uiting komt in het Vlaamse inburgeringsbeleid. Maar ik herken in mezelf ook de ondernemerszin, de zin voor initiatief en de wil om voor mezelf op te komen.”

Open Vld is tevreden met de nieuwe aanwinst. “We hebben de toetreding van Sevim uitvoerig besproken met minister Marino Keulen en gedeputeerde Gilbert Van Baelen”, zegt Guido Cops, interim-voorzitter van Open Vld Heusden-Zolder. “Ik wil benadrukken dat niet zozeer het toegenomen aantal zetels in onze partij, van 5 naar 6, van belang is, maar vooral de inhoudelijke toegevoegde waarde van Sevim is voor ons belangrijk.” Ook Marc Swevers, Open Vld-schepen van onder andere Integratie, is tevreden. “Sevim zal in ons team een belangrijke en menselijke bijdrage leveren.”

BeHo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio