Carnavalisten stoten op brand in kolenpark

Toen een groepje carnavalsvierders zondagmorgen zijn praalwagen ging ophalen in de gebouwen van het vroegere militaire kolenpark in Leopoldsburg, merkten ze een brand op in de bovenverdieping van een leegstaande loods.

BR />

“In deze stapelruimte lagen boven nog een aantal afgedankte legermatrassen en wellicht hebben jongeren er de nacht doorgebracht. Om zich te warmen hebben ze een vuurtje gestookt op de houten vloer die meteen vuur vatte. Van de daders was geen spoor, alleen lieten ze op de muren pas geschilderde slogans achter”, weet brandweercommandant Robert Walthéry.

Toevallig moest zondagmorgen een carnavalswagen worden afgehaald in een aanpalende loods en toen de feestgangers de brand opmerkten, hadden zij meteen de alerte reactie om de deuren van de betrokken loods dicht te trekken zodat de zuurstofaanvoer grotendeels werd afgesneden. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en start een onderzoek naar de daders. Dit vroegere militaire gebouwencomplex langs de De Witte-laan werd door de gemeente aangekocht. Die wil de installaties laten slopen om er een nieuw rusthuis te bouwen.

SB

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio