Sandrine en Paranoiacs naar halve finales Eurosong + video

Sandrine (foto) heeft de vierde voorronde van Eurosong 2008 gewonnen. Samen met rockgroep Paranoiacs stoot zij door naar de halve finale. Wildcards gingen naar Tabitha en A Butterfly Mind.

Francesco Palmeri gaf zondagavond het startschot voor de vierde en laatste voorronde van Eurosong 2008. Met het zuiderse "Vagabundo" heeft hij volgens de jury een Radio 2-hit te pakken, maar hij kreeg van de kijkers uiteindelijk het minste stemmen.

Anders verliep het rockgroep Paranoaics. De ex-groep van Axl Peleman bracht het explosieve "Shout it out" en kreeg zowel het publiek als de jury achter zich. Ze kwalificeerden zich dan ook moeiteloos voor de halve finales.

Daarna was het de beurt aan de 16-jarige Elisa. Ze bracht het meezingnummer "Around the world". Een groot contrast met A Butterfly Mind, de vroegere Cappaert Sisters. Hun engelengezang leverde hen een wildcard op voor de halve finale.

Ex-Idool Sandrine mocht de voorrondes afsluiten. "I feel the same way", een motownnummer à la Amy Winehouse, was niet de favoriet van Katrina uit de jury, maar Sandrine vergaarde de meeste stemmen van de kijkers en krijgt zo een favorietenrol toebedeeld in het vervolg van de liedjeswedstrijd. Volgende week starten de halve finales van Eurosong 2008.

Beluister en bekijk het winnende lied.

pirombouts