Anderlecht wint vrij makkelijk van Moeskroen: 2-1

Anderlecht heeft verdiend Moeskroen geklopt. Polak en Pieroni scoorden vroeg in de eerste helft, Moeskroen kon nooit een vuist maken. Paars-wit pakt 13 op 15 en nadert zo tot op acht punten van de leiders.

pirombouts

Voor de match scandeerden de Anderlechtfans de naam van Walter Baseggio, nu bij Moeskroen. Er was echter geen hoofdrol weggelegd voor hem. Des te meer voor Jan Polak. De Tsjech ging op wandel door de defensie van les Hurlus en zette Anderlecht met een droge knal op 1-0.

Meteen daarna een doelpunt aan de overkant: Tomou prikte de rebound binnen nadat Zitka de bal had gelost. Breda keurde het doelpunt echter af voor buitenspel. In plaats van 1-1 werd het 2-0: Vlcek profiteerde van balverlies van Baseggio en Luigi Pieroni kopte raak tegen zijn ex-club.

Moeskroen probeerde het tij te keren, maar kwam niet verder dan pogingen voor Van Dooren en Toyes. Na rust viel er nog maar weinig te noteren, tot Tomou in blessuretijd plots de 2-1 op het bord zette. Custovic haalde meteen daarop van ver uit van ver, maar Zitka hield de drie punten in het Astridpark.