Albert wint ook slotmanche van GvA-Trofee in Oostmalle

Niels Albert heeft zondag in Oostmalle met overmacht de laatste manche van de Gazet van Antwerpen Trofee veldrijden gewonnen. De wereldkampioen bij de beloften was veruit de sterkste man in koers een reed een groot deel van de wedstrijd alleen. Aan de finish had hij een minuut voorsprong op Bart Wellens en de Nederlandse wereldkampioen Lars Boom. Sven Nys, die al zeker was van de eindzege in de GvA-Trofee, finishte als vierde.

Belga

BR>

Ook zondag waren er geen superlatieven genoeg om de prestatie van Niels Albert te beschrijven. Hij reed van de tegenstand weg zoals hij wilde, al in de tweede van de tien af te leggen ronden. Vier op vier voor Niels Albert in de laatste grote confrontaties van het cyclocrossseizoen. Zoals hij won in Lille, Hoogstraten en Vorselaar zo won hij ook de Sluitingsprijs in Oostmalle.

"Weet je wat volgens mij het verschil gemaakt heeft? Dat ik nog wel gemotiveerd aan de start gekomen ben van al die crossen", aldus Albert. "Mijn wil om te winnen was zo veel groter dan die van alle anderen. Zoals het vandaag ging, ging het inderdaad alweer gemakkelijk. Ik reed gemakkelijk naar Nys toe en toen besefte ik meteen dat ik moest doortrekken van zodra ik bij hem gekomen was. Toen we vervolgens in de eerste zandstrook kwamen, heb ik wat over en weer geschud om Sven wat te hinderen en dat werkte perfect. Ik was meteen los en heb niemand meer gezien", verduidelijkte Albert.

"Of ik het volgend seizoen ook aan boord ga leggen zoals dit seizoen? Neen, ik zal proberen mee te doen voor winst van bij de eerste grote crossen. Maar misschien neem ik met het oog op de kampioenschappen best niet te veel hooi op mijn vork in december. We zien wel", blikte Albert vooruit.

Echt vakantie zoals de meeste van zijn concurrenten neemt Niels Albert niet echt. "Drie dagen naar Praag en voor de rest veel werken aan mijn nieuwe woning. Die wil ik klaar hebben tegen de start van volgend seizoen zodat ik daarmee niet meer in mijn hoofd moet zitten."

Sven Nys eindigde in Oostmalle als vierde en schrijft de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden voor de vijfde keer op zijn naam. Daarmee evenaart hij het record van Paul Herygers. De slechtste zaak was alweer voor Zdenek Stybar. Zoals hij zaterdag zijn derde plaats in de Superprestige verspeelde aan Niels Albert, zo verspeelde hij zondag zijn tweede plaats in de GVA-trofee aan zijn kopman Bart Wellens.