Situatie van begroting voor 2008 ziet er niet slecht uit

Het kernkabinet heeft zich zondagmorgen in de ambtswoning van de premier een tweetal uur gebogen over de begroting voor 2008. De topministers bekeken de ontvangsten van de federale overheid. Zowel volgens minister van Financiën Didier Reynders als volgens het kabinet van de premier ziet de situatie er niet slecht uit.

Belga

Volgens Reynders zullen de fiscale ontvangsten dit jaar met 5,6 procent toenemen. Het kernkabinet nam de cijfers over, maar vroeg technici nog een aantal zaken uit te zoeken en te preciseren. Mogelijk wordt het cijfer bijgesteld tot 5,1 procent. Het kernkabinet hakt de knoop door op de vergadering van woensdag, wanneer het ook nog een reeks andere gegevens krijgt (onder meer over de sociale zekerheid).

Hoedanook staan de zaken er volgens het kabinet van premier Guy Verhofstadt niet slecht voor. Het bedrag dat moet worden gevonden om tot een begrotingsevenwicht te komen, bedraagt 3,1 miljard euro en daarin zit al de 300 miljoen euro aan nieuwe initiatieven die de interim-regering wil nemen, luidt het.