Ruitersport: Jeroen Devroe zevende in eindstand WB dressuur

Jeroen Devroe (foto) is met Paganini achtste geworden in de laatste wereldbekermanche dressuur in het Duitse Neumunster. In de eindstand van de wereldbeker West-Europese zone eindigt onze landgenoot op de zevende plek.

Belga

De laatste wereldbekermanche dressuur in het Duitse Neumunster werd gewonnen door de Duitse Isabel Werth (Warum Nicht) voor de Zweed Jan Brink (Briar) en de Deen Andreas Helgstrand (Casmir). Isabell Werth is regerend wereldbekerkampioen, startte dit seizoen in drie manches en won ze alledrie. Zij wordt in de finale van de wereldbeker de grote concurrente van de Nederlandse Anky Van Grunsven.

Ook Devroe mag naar de finale in het Nederlandse 's Hertogenbosch. De Belgische kampioen finishte in Neumunster achtste met 72,101% en was daar niet onverdeeld gelukkig mee: "Paganini reed een behoorlijke proef, alleen het halt houden kon beter. Gezien het minieme verschil had een vijfde plaats evengoed gekund", legde Devroe uit.

Devroe presteerde sterk in het wereldbekercircuit met een zesde plaats in Londen, een vierde notering in Mechelen en tweemaal achtste in Amsterdam en Neumunster.

"In de kür haal ik vlot boven de 70%, de regelmaat is er dit jaar eindelijk gekomen", aldus Devroe. "Ik hoop dat ik die score kan vasthouden in de wereldbekerfinale en dat het BOIC daar rekening mee houdt. Ik ben een plaats in de toptien waard, dat moet doorwegen voor een Olympische selectie" besloot Devroe.