KHLim krijgt erkenning als examencentrum voor koeltechnici

Het departement Industriële Wetenschappen en Technologie van de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim) in Hasselt heeft als eerste Vlaamse instelling een erkenning gekregen als examencentrum voor koeltechnici.

Belga

Concreet betekent dat dat de KHLim het attest in de bekwaamheid van koeltechnicus kan toekennen na het afnemen van een praktische proef en een theoretisch examen.

In Vlaanderen werken momenteel een tweeduizendtal personen die in aanmerking komen voor het behalen van het attest. Samen met Cooltech uit Alken, dat als eerste bedrijf in Vlaanderen gecertificeerd werd, is de goedkeuring van de KHLim als examencentrum een tweede succes voor Limburg, aldus de KHLim.

Alle koeltechnische bedrijven zijn verplicht om tegen 1 januari 2009 een certificering te behalen. Die verplichting geldt voor alle bedrijven die handelingen uitvoeren aan koel- en luchtbehandelingsinstallaties met een nominale koelmiddelinhoud van 3 kilogram of meer die een risico inhouden voor de emissie van ozonafbrekende stoffen of gefluoreerde broeikasgassen. Die installaties worden onder meer gebruikt in tankshops, superettes en supermarkten, maar ook bij de lokale bakker en slager.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio