Justine Henin wint voor eerste keer Diamond Games

Justine Henin heeft de zevende editie van het WTA-tornooi in Antwerpen gewonnen. Onze landgenote versloeg de Italiaanse Karin Knapp (WTA-47) met twee keer 6-3. Het is de eerste keer dat Henin erin slaagt de Diamond Games op haar naam te schrijven.

pirombouts

Knapp begon in het uitverkochte Antwerpse Sportpaleis sterk aan de partij tegen het nummer één van de wereld. Knapp kwam op 0-1 met een love game. Henin sloeg echter terug en brak meteen daarop ook door de service van de Italiaanse: 2-1. Knapp klampte aan, maar onze landgenote ging opnieuw door haar opslag en kwam 5-2 voor. Ook Knapp lukte een break (5-3), maar Henin had aan twee setpunten genoeg om er 6-3 van te maken.

Het eerste spel van de tweede set verliep moeizaam voor Henin, maar Knapp slaagde er niet in haar breakpunten te verzilveren. De match ging gelijk op tot 3-2. In die game slaagde erin Henin de break te forceren en 4-2 voor te komen. Ze slaagde er ook in de break te consolideren en kwam 5-2 voor. Knapp bood nog knap weerwerk, maar Henin serveerde de wedstrijd rustig uit.

Het is voor het eerst in haar carrière dat Justine Henin erin slaagt de Diamond Games op haar naam te schrijven. Justine Henin heeft nu 41 WTA-toernooien op haar palmares. Dit jaar was ze ook al de beste in het Australische Sydney.