Judo: Ilse Heylen wint internationaal oefentornooi van Laval

Ilse Heylen (foto) heeft zaterdag de zege behaalde op het internationaal judotoernooi van het Franse Laval. De judoka kwam op dit oefentoernooi uit in de -57kg categorie.

Belga

BR>

Heylen kwam als eerste uit haar poule door van haar 2 tegenstandsters telkens met ippon te winnen. Hierdoor kwam ze terecht in de eindtabel met acht deelneemsters.

De kwartfinale werd mooi gecontroleerd en ook hier volgde een ippon-score. In haar halve finale tegen de Franse Bernard wist Heylen met een mooie armworp waza-ari te scoren en ze volgde meteen perfect mee naar de grond. Hieruit resulteerde een ijzeren houdgreep met een ippon-score en een finaleplaats tot gevolg.

Heylen domineerde ook haar finale. Haar tegenstandster werkte erg defensief waardoor aanvallen moeilijk werd. Ongeveer in de helft van de wedstrijd kon Heylen dan toch yuko scoren. Deze opgelopen achterstand kon haar tegenstandster niet meer goedmaken en de overwinning was hiermee een feit.

Met nog drie toernooien (Hamburg, Warschau en het EK in Lissabon) te gaan, staat Heylen nog steeds op de tweede plaats in de Europese ranking. De eerste vijf van deze ranking plaatsen zich voor de Olympische Spelen van Peking.