15 rijbewijzen ingetrokken bij controleactie aan Franse grens

Tijdens een controleactie naar drugs in het verkeer zijn zondag in het West-Vlaamse Spiere-Helkijn vijftien rijbewijzen ingetrokken. Er werden ook verboden wapens in beslag genomen en een aantal processen-verbaal opgemaakt voor bezit van verdovende middelen.

Belga

De controleactie vond plaats op de N50, die Kortrijk met Doornik verbindt. Op die gewestweg zijn verschillende dancings gevestigd die vooral populair zijn bij het Noord-Franse publiek. Niet zelden verplaatsen dancingbezoekers zich tijdens de ochtenduren om in andere discotheken hun uitstap verder te zetten. Verdovende middelen behoren in een aantal gevallen tot de vaste ingrediënten van de fuifnummers.

De actie leverde resultaat op. Acht chauffeurs moeten het vijftien dagen zonder rijbewijs stellen omdat ze reden onder invloed van verdovende middelen en/of alcohol. Zeven anderen moesten hun auto drie of zes uur aan de kant laten.

De politie maakte ook drie processen-verbaal op voor het bezit van verdovende middelen (weed, hasj en speed). Twee mensen hadden verboden wapens bij, waaronder een zelfgemaakte matrak. Eén vrouw werd bestuurlijk aangehouden omdat ze amok maakte tijdens de controleactie.