Bekijk het mysterieus filmpje in zaak-Bende van Nijvel

In de marge van het dossier van de Bende van Nijvel is een mysterieus filmpje opgedoken op de videowebsite YouTube. Het gaat om videobeelden van groepsseks in een bad van confituur. Heel wat deelnemers zijn herkenbaar, onder hen ex-gevangenisdirecteur Jean Bultot.

pirombouts

Begin jaren '80 zijn vooraanstaande personen stiekem gefilmd in de Brusselse club 'le Jonathan' toen zij deelnamen aan een seksfeestje in een bad van bosbessenconfituur. De speurders in het dossier van de Bende van Nijvel denken het filmpje gebruikt werd om chantage te plegen op die personen.

De Bende van Nijvel zou daarop zijn ingeschakeld om de afpersers te doden. Daarbij zouden ook onschuldigen omgebracht zijn om het zo op gewapende overvallen te doen lijken. De Bende van Nijvel vermoordde 28 mensen tijdens overvallen op warenhuizen in 1983 en 1985.

Hoe het 42 seconden durende filmpje op YouTube is beland en wie dat het er gezet heeft, is voorlopig nog een raadsel. Het is intussen ook verwijderd, maar hieronder kan u de verkorte versie bekijken die de VRT online heeft gezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer