Daerden tekent akkoord met Justine Henin

Michel Daerden (PS), minister van Begroting van het Waalse gewest en van de Franse Gemeenschap, gaat 80 miljoen euro investeren in sportcentra in Namen, Bergen, Luik en Brussel. Daerden kondigt zondag in La Dernière Heure nog aan dat hij een akkoord heeft ondertekend met tenniskampioene Justine Henin.

Belga

De toekomstige sportinfrastructuur is zowel bestemd voor topsporters als voor amateursporters. "Er zijn vier basiscentra die ik meer middelen ga geven", aldus Daerden. Namen zal gericht zijn op atletiek. In Bergen zal de infrastructuur beter aangepast zijn voor tennis. Brussel richt zich meer op hockey en Luik naar de balsporten.

Michel Daerden heeft anderzijds "een evenwichtig akkoord bereikt met de tennisfederatie, Stein, Justine Henin en Carlos Rodrigues (...) voor een decentralisatie van de tennislessen vanuit hun centrum in Limelette. Er komen lessen tegen meer democratrische prijzen in la Sapinette in Rocourt en de site Géronsart in Namen".

Justine Henin en haar coach Carlos Rodriguez zullen hun kennis en professionalisme inbrengen. De financiële middelen om de infrastructuur in orde te brengen komen van de overheid, aldus Daerden.