Beringse sjaal is 850 meter lang

De leerlingen van freinetschool De Step in Beringen werden vrijdag, naar aanleiding van Dikke-truiendag, ingepakt in een sjaal van liefst 850 meter lang.

BR /> “Van begin september zijn leerlingen, ouders, oma’s en bewoners van rusthuizen De Fakkel in Paal en Berkenbos in Heusden-Zolder aan het breien”, vertelt directeur Lo Guypen. “Momenteel zitten we aan 850 meter, maar de sjaal groeit nog elke dag. En dat zal zo doorgaan tot op onze opendeurdag van 25 mei. Wellicht vestigen we tegen dan een Belgisch record. Momenteel bedraagt dat record 1.600 meter. Op 25 mei wordt de sjaal verknipt en verkocht. De opbrengst schenken we aan een milieuproject in de buurt.”

In totaal hebben in Vlaanderen meer dan 800.000 mensen deelgenomen aan de vierde Dikke-truiendag. Met de Dikke-truiendag wil de Vlaamse overheid mensen bewust maken van de klimaatproblematiek en de CO2-uitstoot verlagen. Naast bedrijven, scholen en overheden konden ook gezinnen zich dit jaar engageren om de CO2-uitstoot te verminderen.

RV


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio