Leerlingen ASO en beroeps door rode lijn gescheiden

De minister voor leerplichtonderwijs in de Franse gemeenschap, Marie Arena, heeft haar administratie een onderzoek gevraagd naar de praktijken in de middelbare school Saint-Joseph in Jumet.

Belga

De commerciële zender RTL-TVi bracht uit dat de leerlingen van het algemeen en het beroepsonderwijs gescheiden worden door een rode lijn op de speelplaats.

De directeur van de school, Thierry Baudoux, voert infrastructuurredenen aan voor de scheiding, maar erkent ook dat er redenen van disciplinaire aard zijn. "Onze jongeren hebben meer dan ooit nood aan bakens (...) en moeten weten dat ze niet overal kunnen gaan. Men moet proberen het op en neer gaan te beperken. Indien ik subsidies krijg om een muur of een hek te plaatsen, wil ik dat gerust doen", verklaarde hij op RTL-TVi.

Arena veroordeelt deze scheiding. "Het gaat, indien ze bevestigd worden, om praktijken die onaanvaardbaar en volledig in tegenspraak met de principes van gelijkheid en openheid die in onze scholen moeten gehuldigd worden", stelt ze in een mededeling.