Gekibbel over kostprijs trainingscentrum voetbal

Het provinciaal trainingscentrum van de Koninklijke Voetbalbond, dat gebouwd wordt aan het sportcentrum in Genk, kost twee keer zoveel als oorspronkelijk gepland.

Dat berekenden Yves Grouwels en Armand Ghijsens, gemeenteraadsleden van Pro Genk. Volgens schepen van sport Luc Dullers (CD&V-N-VA) gaat het om verkeerde berekeningen.

“Aanvankelijk was er een bedrag van 1 miljoen euro voor de bouw van het centrum”, zeggen Ghijsens en Grouwels. “Zestig procent daarvan wordt gedragen door de stad. Bij de definitieve beslissing van de gemeenteraad was dat bedrag al opgelopen tot ruim 1,5 miljoen euro. Bij de toewijzing van de aannemer stond de teller al op ruim 1,8 miljoen euro en op dit moment bedraagt de kostprijs al meer dan 2 miljoen euro. Dat is meer dan een verdubbeling van de oorspronkelijke raming. Dat betekent dat de Genkse belastingsbetaler niet zeshonderdduizend euro maar wel 1,2 miljoen euro mag ophoesten.”

Het is volgens de raadsleden dan ook een foute keuze van de stad om in dit centrum te investeren. “We willen een sportbeleid dat de Genkse jeugd ten goede komt, geen dure prestigeprojecten.”

Volgens schepen van sport Luc Dullers is er wel een stijging van de kostprijs maar is er geen sprake van een verdubbeling. “Er is 80.000 euro bij gekomen voor twee gebouwtjes. Ik denk dat ze zich bij Pro Genk vergissen in hun telwerk. Er is sprake geweest van een bedrag van één miljoen euro. Maar dat is het bedrag dat de voetbalbond betaalt voor de pleinen. De uiteindelijke kostprijs bedraagt wel twee miljoen euro waarvan wij zestig procent dragen.”

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio