“Afritten Noord-Zuidverbinding te smal”

De Noord-Zuidverbinding blijft voor beroering zorgen. Ook in Hechtel-Eksel mengen Open VLD’ers Jan Dalemans en senator Nele Lijnen zich in het debat.

“De op- en afrit zoals die nu getekend is, maakt het onmogelijk voor vrachtwagens om Hechtelse en een aantal Helchterense bedrijven te bereiken. We hebben daar een bezwaarschrift voor ingediend.”

Op termijn wordt de rotonde net voor de Colruyt afgebroken. “Op zich vinden we dat niet slecht, maar het probleem is dat een aantal bedrijven moeilijker bereikbaar wordt”, zegt Jan Dalemans. “De op- en afrit zoals die nu getekend is, maakt het onmogelijk voor vrachtwagens om Hechtelse en een aantal Helchterense bedrijven te bereiken. Die vrachtwagens moeten opnieuw door Hechtel centrum en via de Peerderbaan daar de op- en afrit nemen. De wereld op z’n kop als je weet dat Hechtel-centrum helemaal wordt heringericht om het zware verkeer zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien moeten de op- en afritten aan de Peerderbaan dan aangepast worden”, voegt Nele Lijnen er aan toe.

“We hebben dan ook een bezwaarschrift ingediend tegen het op- en afrittencomplex zoals het nu op tafel ligt”.

Burgemeester Truyens is zich bewust van de problematiek die volgens hem echter niet zo groot is als ze wordt voorgesteld. “We hebben testen gedaan met vrachtwagens en zij kunnen perfect de op- en afritten nemen zoals ze nu getekend zijn. Een groter probleem is het speciale vervoer. Dat kan de geplande afrit niet nemen. Vandaar dat wij voorstellen om voor dat uitzonderlijk verkeer een soort noodweg te maken. Die weg zal maar sporadisch gebruikt worden en onder politiebegeleiding. Ons lijkt dit een ideaal compromis.”

DCu


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio