Torfs breekt derby open

Na de verdiende winst op het veld van Grote Brogel is Wijchmaal ploeg van ’t stad in derde A. Net als in de heenwedstrijd drukte een trefzekere Koen Torfs zijn stempel op de derby. In het klassement lopen de jongens van Peter Schrooten drie punten uit op de buren.

BR> In een vrij gesloten eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg: Ceyssens schoot na een snel genomen vrije trap voorlangs.

Aan de overkant kopte de boomlange Klok tot tweemaal toe een goede kans naast. Op het kwartier stopte de bezoekende keeper Eerlings twee keer kort na mekaar een doelpoging van Hoogmartens. In de slotfase van de eerste helft stond het doelhout tot driemaal toe de openingstreffer in de weg. Voor de thuisploeg schoten Ceyssens en Van Gompel tegen de staak, namens de bezoekers kopte Klok op de lat.

Na de koffie trok Wijchmaal het laken naar zich toe. De bezoekers speelden vinniger en op het uur leverde dat de 0-1 op toen Torfs een voorzet van Amorosi kon binnentikken. Grote Brogel voetbalde te slordig om aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker. Moors kreeg nog een goede mogelijkheid, maar Eerlings ging goed in de voeten. Zeven minuten voor affluiten legde Leekens van dichtbij de wedstrijd op slot.

Inzet

De bezoekende spits Koen Torfs was in de heenwedstrijd al trefzeker met twee rozen en wist ook nu weer te scoren in de derby. “Deze wedstrijd ligt me blijkbaar wel. We wisten op voorhand dat het zwaar ging worden en hebben de drie punten dan ook binnengehaald op inzet en mentaliteit”, aldus Torfs. “Met een zes op zes mogen we weer stilaan omhoog kijken en een plaats in de top vijf ambiëren.”

Trainer Van De Reyd van Grote Brogel was nuchter in zijn analyse. “Als het doelhout niet in de weg staat, gaan we de rust in met een voorsprong en dan krijg je natuurlijk een andere wedstrijd. Maar dat mag geen excuus zijn. In de tweede helft toonden we te weinig agressiviteit, terwijl Wijchmaal er wel voor knokte. Dit verlies is geen drama, maar ik wil wel zo snel mogelijk het behoud veilig stellen om hier in schoonheid afscheid te kunnen nemen.”

Rik THAENS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio