“Slappe eerste helft doet ons de das om”

OVV deelde de eerste prikjes uit langs Bilican en Werdens, maar stond verder het eerste half uur nergens. De bezoekers bespeelden beter de ruimte. Toen Honnay op links een vrijgeleide kreeg kon Philippe ongestoord afwerken.

BR>

Met een strak schot van Dekkers in de dertigste minuut - door Barrettara gepareerd - schoot OVV wakker. De Waalse goalie leverde goed werk op hoge ballen. Als hij net voor de rust toch verslagen was op een schot van Bogaerts bracht de lat redding.

De tweede periode voerde Overpelt de druk op, maar kreeg geen kansen. Tien minuten voor tijd kon Overpelt de boeken dichtdoen: een lepe Mossoux was Kelgtermans en Peeters te vlug af. De aansluitingstreffer van Geys, op pass van Bilican, kwam te laat.

Het verlies in de zespuntenmatch kwam hard aan. Coach Tielemans berustte ontgoocheld in het resultaat. Hij had de verdediging verbouwd om meer kracht in de aanval te leggen, maar daar was weinig van te zien. Werdens scoorde voor de eerste keer niet.

Tielemans: “Een slappe eerste helft en een zwakke leiding hebben ons de das omgedaan. Werdens pakt geel voor een schwalbe in plaats van een strafschop te krijgen. Dat had de match kunnen doen kantelen. Maar toch, wij missen snelheid. Dat kwam ook in deze wedstrijd weer maar eens tot uiting.”

PaTh


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio