Uit instelling ontsnapte man door speciale eenheid gearresteerd

Een speciale interventie-eenheid van de federale politie uit Brussel heeft zondagavond rond kwart voor elf een man gearresteerd die zondagnamiddag uit een instelling was ontsnapt. De 27-jarige man werd gevat in zijn ouderlijk huis op de Louis Mercierlaan in Eisden-Tuinwijk.

Belga

De man uit Maasmechelen was zondag rond 15 uur ontsnapt uit de instelling Sint-Jozef in Munsterbilzen. Hij had zich nadien opgesloten in de achterbouw van de woning van zijn ouders, waar hij zelf ook verbleef. Nadat de man gelokaliseerd was, probeerde de lokale politie van Maasmechelen hem te overtuigen dat hij naar buiten moest komen, maar dat lukte niet. De man liet uitschijnen dat hij gewapend was en dreigde ermee zichzelf op te blazen.

Rond negen uur zakte het speciaal arrestatieteam vanuit Brussel af naar Eisden-Tuinwijk. Ter hoogte van de woning waar de Maasmechelaar zich verschanst hield, werd de Louis Mercierlaan voor het verkeer afgesloten. Rond kwart voor elf werd dan de deur ingebeukt van de ruimte waarin de man zich verschanst had.

De man zonder incidenten ingerekend worden. In een politievoertuig werd hij overgebracht naar het politiecommissariaat, waar hij verhoord werd. Ook burgemeester Georges Lenssen (Open VLD) van Maasmechelen kwam zich ter plaatse vergewissen van de toestand.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio