Anderlecht heer en meester in Brusselse derby

Het was van eind september geleden dat Anderlecht nog eens won op verplaatsing. Tegen een zwak verdedigend Brussels liep het vlot: het werd 2-4 in het Egmond Machtensstadion. Franky Van der Elst, die start met 0 op 12, ziet tweede klasse dichterbij komen.

pirombouts

Met Zubar, Neziri, Da Silva en Guterstam stonden er bij Brussels liefst vier nieuwkomers aan de aftrap. Die wisten meteen hoe laat het was, want de wedstrijd was amper vijf minuten op gang gefloten of paars-wit opende al de score. Het was Van Damme, die een vrijschop van Boussoufa binnentikte.

Na een actie van de debuterende Pieroni, werkte Vlcek slecht af. Brussels deed het aanvallend niet onaardig en kreeg mogelijkheden via Da Silva en twee keer Petö. Aan de overzijde leverden schoten van Pieroni niets op. Brussels kwam goed weg toen Wasilewski op de onderkant van de lat kopte.

Eén minuut later moest Cordier zich toch gewonnen geven toen Gillet een assist van Boussoufa binnenknalde. De thuisdefensie liet zich daarbij al te makkelijk ringeloren. Op slag van rust viel de aansluitingstreffer dan toch uit de lucht: Guterstam werkte af na voorbereidend werk van Da Silva en Gorius.

Na rust stelde Gillet al snel orde op zaken. De middenvelder trapte een afgelegde bal van Pieroni makkelijk voorbij Cordier. Tien minuten later was Anderlecht zegezeker toen Wasilewski een vrije trap van Boussoufa mooi binnenkopte. Landu Tubi milderde nog tot 2-4.

Kris TITILLION

Scheidsrechter:

Verbist.

Toeschouwers:

8.500.

BRUSSELS:

Cordier - Bruno, Zubar, Petö, Neziri - Da Silva, Haydock, Kouyaté, Gorius - Sorokin, Guterstam.

ANDERLECHT:

Zitka - Wasilewski, Pareja, Juhasz, Van Damme - Polak, Gillet, Biglia, Boussoufa - Vlcek, Pieroni.

Vervangingen:

59' Gorius door Landu Tubi, 67' Biglia door Goor, 67' Da Silva door Matumona, 75' Gillet door De Man, 76' Boussoufa door Akin.

Doelpunten:

3' Van Damme 0-1, 27' Gillet 0-2, 43' Guterstam 1-2, 50' Gillet 1-3, 61' Wasilewski 1-4, 83' Landu Tubi 2-4.

Gele kaarten:

Haydock, Boussoufa, Bruno, Juhasz.